Start sloop oude basisscholen in Ter Aar

De leerlingen van de drie basisscholen De Fontein, Het Kompas en De Vosseschans in Ter Aar zijn dit schooljaar met elkaar gestart op IKC De Vaart. In november wordt gestart met de sloop van de drie oude gebouwen die leeg staan.

VSM Sloopwerken start begin november met de sloop. De aannemer begint met de sloop van De Vosseschans. Eind oktober start de voorbereiding, de aannemer plaatst hekken en voert materiaal aan. Op het trapveldje aan het Meester Jonkerpad komt een (grond)depot, dit wordt afgesloten met hekken. In het gebouw wordt asbest weggehaald. Daarna start de daadwerkelijke sloop. Alles binnen het schoolterrein wordt weggehaald, ook het groen en de bestrating. De route voor het bouwverkeer loopt via de Vierambachtsstraat en de Aardamseweg het dorp uit. Met de aannemer is afgesproken dat zij stapvoets rijden in de dorpskern.  

Woningbouw

Op de plek van de scholen komen verschillende koopwoningen, variërend in prijsklasse, huurwoningen en een Futurahuis. Ter voorbereiding op de woningbouw legt aannemer Van Ingen tijdens de sloopperiode alvast de riolering en de strook voor kabels en leidingen aan. Ook wordt een bodemonderzoek uitgevoerd.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?