De sloopmelding is binnen, sporthal De Vlinder aan de Aardamseweg 75 in Ter Aar mag gesloopt worden om plaats te maken voor woningbouw.

Opening van sporthal De Vlinder en onthulling van het naambord door burgemeester Piet Verhoef, samen met leden van het feestcomité. ©Beeldbank CHV Ter Aar – Wil Dijkman

De Vlinder is sinds 1993 in gebruik geweest. Van een sporthal met sportkantine wist Lyna Kant er met haar partner Andy een bruisend geheel van te maken. Met het welbekende Vlinderfeest, oud-en-nieuwfeesten, de Kroegentocht, de camping, maar ook grote sporttoernooien als het Knakentoernooi van de volleybal en vele turnwedstrijden.

Nadat het contract met Kant beëindigd was, in juni 2019, werd De Vlinder voor een overbruggingsperiode bemand door Rijnvicus. De nieuwe sporthal bij IKC De Vaart was namelijk nog niet gereed. Het restaurant veranderde weer in een sportkantine, het sporten bleef gelijk. Door de komst van corona was het gebruik van de sporthal door verenigingen en clubs eind 2020 al ten einde. De basisscholen en de lessen voor de jeugd konden veelal wel doorgang vinden.

Sluiting

Voor de zomervakantie van 2021 sloot De Vlinder haar deuren. Het is nu wachten tot de sloop kan aanvangen. Dit zal op korte termijn zijn. Op de vrijgekomen plek komen woningen, waarschijnlijk startersappartementen.

Omdat het een melding betreft, is het indienen van zienswijzen, bezwaar of beroep niet van toepassing. De melding is wel in te zien, stuur hiervoor een mail naar omgevingsloket@nieuwkoop.nl of bel naar 14 0172 en vraag naar het ‘Omgevingsloket’.