Sloop basisscholen in Ter Aar van start

De sloop van De Vosseschans is begonnen. ©Anke Steffers

VSM Sloopwerken is gestart met de sloop van de drie oude basisscholen De Fontein, Het Kompas en De Vosseschans in Ter Aar. Op deze plekken komen verschillende koopwoningen, variërend in prijsklasse, huurwoningen en een Futurahuis.

De Vosseschans is als eerste aan de beurt om gesloopt te worden. VSM Sloopwerken is hiermee begonnen. Wij namen een kijkje:

Kompas en Fontein

Het Kompas is niet langer bereikbaar. Het trapveldje is naar de andere kant van het grasveld verplaatst, zodat deze nog gebruikt kan worden. In en om Het Kompas worden momenteel kleine sloopwerkzaamheden uitgevoerd. De daadwerkelijke sloop van deze school start eind december/begin januari.

Na de sloop van Het Kompas start de sloop van De Fontein. Dit is naar verwachting in het voorjaar/zomer 2022.

Koopwoningen

Gemeente Nieuwkoop is bezig met het selecteren van een ontwikkelaar/bouwer voor de bouw van 21 koopwoningen die op de schoollocaties worden gerealiseerd. “In de tweede helft van december is het duidelijk welke partij de koopwoningen op de drie locaties gaat verkopen en bouwen”, aldus de gemeente. “Dit maken wij tegen die tijd bekend. De verkoop wordt georganiseerd door de ontwikkelaar. Het is niet mogelijk jouw interesse kenbaar te maken bij de gemeente.”

BouwApp

Het project heeft de naam ‘Ter Aar Vernieuwd Verbonden’. De stand van zaken is te volgen via de BouwApp, te downloaden in de Appstore. Zoek hier op de naam van het project. Het project is ook online te vinden. Klik hiervoor op deze link.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?