Schrikken: Agressieve slang op straat in Nieuwkoop

slang op straat in nieuwkoop

Foto: De gevangen Mangrovenachtboomslang. © Dierenambulance Alphen aan den Rijn

Afgelopen week heeft Dierenambulance Alphen aan den Rijn een ontsnapte slang in Nieuwkoop gevangen. Een inwoner van Nieuwkoop ontdekte de slang aan het hek van de tuin. Het bleek te gaan om een ‘Mangrovenachtboomslang’, een agressieve slang die ‘zonder waarschuwing bijt’. De bezorgde eigenaar van de slang heeft zich inmiddels gemeld en zal hem op komen halen, weet de Alphense Dierenambulance te melden.

Dierenambulance Alphen aan den Rijn krijgt ’s avonds laat een melding: er hangt een slang aan het hek. Tycho van Alphense Dierenambulance  wordt ’s avonds laat op pad gestuurd om de ontsnapte slang te vangen. Daar aangekomen blijkt de inwoner de slang al met een hark in een bak te hebben gedaan. “Wij vinden het een hele stoere actie, hulde aan meneer!”, aldus de Dierenambulance op Facebook.

Lees ook: Komende week kans op hittegolf in Nieuwkoop: tot 36 graden

De grote vraag voor de dierenambulance op dat moment: Waar laat je zo’n dier midden in de nacht? Het terrarium bleek al bezet te zijn. Uiteindelijk is de slang in een ‘slangwaardige afgesloten bak’ in de toiletruimte geplaatst. De volgende ochtend is de slang vervoerd naar Reptielenopvang Zwanenburg voor een meer gespecialiseerde opvang.

Het bleek te gaan om een Mangrovenachtboomslang. Deze slangen staan bekend als een zeer agressief soort, die bijten zonder waarschuwing. Een beet van de slang is giftig, maar niet dodelijk: “De schade blijft beperkt tot een flinke zwelling van de bijtwond“, aldus Dierenanambulance Alphen aan den Rijn.

slang opgevangen in toilet


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?