Voor het allereerst in Nieuwkoop: Santa Run Nieuwkoop

santa run nieuwkoop

Foto: Bij een Santa Run leggen deelnemers in kerstoutfit een parcours af. © Pixabay

Voor de allereerste keer wordt in Nieuwkoop een Rotary Santa Run georganiseerd. Een Santa Run is een zogeheten funrun waarbij deelnemers verkleed als kerstman of kerstvrouw voor het goede doel een parcours hardlopend afleggen. Rotary Santa Run Nieuwkoop wordt op zaterdag 21 december georganiseerd door Rotary Club Nieuwkoop en Hockeyclub Nieuwkoop in samenwerking met Event Center Nieuwkoop (ECN). Zowel de start als de finish vinden plaats op het Reghthuysplein.

Op zaterdag 21 december start Santa Run Nieuwkoop om 15.00 uur met een gezamenlijke warming-up op het Reghthuysplein, waar tevens een Kerstmarkt plaatsvindt. Om 15.15 uur wordt het startschot gegeven en zullen deelnemers in kerstoutfit beginnen aan het parcours wat circa 3 kilometer lang is. Met Santa Run Nieuwkoop worden twee goede doelen gesteund: de Nierstichting en vervanging voor het kleine oefenveld voor de jeugd van Hockeyclub Nieuwkoop.

Lees ook: Gratis bospeen voor het paard van Sinterklaas bij Jumbo Nieuwkoop

Om mee te doen met de Santa Run dienen deelnemers zich in te schrijven. Volwassenen betalen € 10 per persoon, kinderen van 7 t/m 10 jaar zijn € 7,50 per persoon kwijt. Bij de inschrijving is een kerstmannenpak – met baard – en een medaille inbegrepen.  Er kan tot en met 19 december ingeschreven worden.

Rotary Santa Run
De Rotaray Santa Run wordt op veel verschillende locaties georganiseerd. Vorig jaar werd de funrun in 55 verschillende steden georganiseerd en was er sprake van een gezamenlijk opbrengst van € 400.000, wat ten goede kwam van meer dan 100 goede doelen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?