Ruimen graven begraafplaats Ter Aar in 2022

In oktober 2022 ruimt gemeente Nieuwkoop een aantal graven op de algemene begraafplaats aan de Westkanaalweg in Ter Aar. Zij heeft de belanghebbenden zoveel mogelijk geïnformeerd, maar heeft niet alle actuele gegevens.

Het zijn algemene graven, waarvoor een grafrust geldt van minimaal tien jaar. De gemeente haalt de graven weg om ruimte te maken voor nieuwe graven. Bij het ruimen van de graven worden de stoffelijke resten in een verzamelgraf herbegraven.

©Gemeente Nieuwkoop

Het gaat om de graven in vak XVI, nummers 1 tot en met 64, met uitzondering van de kindergraven, afgebeeld op de foto hierboven. De belanghebbenden van deze graven zijn zoveel mogelijk per brief geïnformeerd. Ook plaatst de gemeente bordjes op alle graven om belanghebbenden te informeren. Door verhuizingen, overlijden en/of adreswijzigingen kloppen de gegevens niet altijd. Toen deze graven uitgegeven werden (in de jaren ’70 en ’80), werd nog niet gewerkt met BSN-nummers. Belanghebbenden kunnen contact opnemen met de beheerder via 14 0172 of info@nieuwkoop.nl. 

De ruiming

Een gespecialiseerd bedrijf voert de ruiming uit. Tijdens de ruiming worden de stoffelijke resten uit het graf overgebracht naar het verzamelgraf. Zij houden zich bij de ruiming aan de handleiding ‘Opgraven en ruimen’ van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen, die opgesteld is om een respectvolle ruiming te realiseren. Nabestaanden mogen de gedenktekens houden en hebben de mogelijkheid om deze op te halen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?