Rondje langs kindervakantiespelen in gemeente

De kinderen vermaken zich tijdens de kindervakantieweek in Zevenhoven. ©Facebook KVW Zevenhoven

In een aantal dorpen van gemeente Nieuwkoop zijn deze week de kindervakantiespelen. Vaak in aangepaste vorm, maar de kinderen hoeven zich deze laatste week van de zomervakantie niet te vervelen.

Normaal zijn er deze laatste week van de zomervakantie nog veel meer kindervakantieweken in gemeente Nieuwkoop. Maar het Timmerdorp in Nieuwkoop en de Stroopweek in Langeraar werden door de regels rond corona voor het tweede jaar op rij afgelast. Ook Kindervakantiespelen Ter Aar koos ervoor geen huttenbouw te organiseren.

Een aantal dorpen vermaakt de kinderen deze week wel, hetzij in aangepaste vorm. Wij deden een rondje social media en belichten een paar van hun activiteiten:

Nieuwveen

Stichting DAN hield gisteravond haar Vossenjacht. “Deze was weer een groot succes! 155 Kinderen hebben zes vossen gevonden, een ballon gekregen van de ballonnenclown, een puzzel opgelost én een glaasje limo en een zakje popcorn gekregen.” Ook de rest van de week verzorgt DAN activiteiten©Facebook Stichting DAN

Zevenhoven

Gisteren konden de kinderen in Zevenhoven meedoen aan ‘Creatief’ en ‘Sport&Spel’ over twee locaties verspreid. “Met het zonnetje op onze gezichten hebben wij veel blije gezichtjes gezien vandaag. Met dank voor het gebruik van het weiland van Anke de Groot-De Wit en het fruit van het Fruitpaleis bij sport en spel. En de gemaakte molentjes voor een knikkerbaan door Meubelmakerij De Molen bij creatief timmeren. Vanavond nog de spooktocht voor de bovenbouw.” Vanmiddag is de speurfietstocht. Meer info via deze link@Facebook Kvwzevenhoven

Ter Aar

In Ter Aar kunnen de kinderen deelnemen aan twee speurtochten. Bij één speurtocht zoeken zij naar handjes met letters, bij de andere naar QR-codes. Lees een eerder bericht hierover via deze link of kijk op de Facebookpagina van KVS Ter Aar.

 

Mist er een kindervakantieweek, mail ons dan gerust met (een link naar) de informatie en foto’s.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?