Gemeente Nieuwkoop wilt mensen die al een langere tijd een laag inkomen hebben ondersteunen via de zogeheten ‘Duurzame gebruiksgoederen’ regeling. Hierbij kunnen inwoners de uitgaven voor noodzakelijke gebruiksgoederen als een wasmachine of koelkast gedeeltelijk terugkrijgen. 

Wasmachine of koelkast stuk? Dan kom je wellicht in aanmerking voor de regeling Duurzame gebruiksgoederen. Hierbij vergoed de gemeente een bedrag ter hoogte van het aan te schaffen product, met een maximum van € 380,- per jaar.

Lees ook: Boomadviesbureau Duifhuizen gaat houtopstanden in Nieuwkoop inventariseren

Om in aanmerking te komen voor deze ondersteunende regeling van de gemeente, dient de inwoner wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo mag het netto-inkomen in de afgelopen drie jaar niet hoger geweest zijn dan 110% van de voor de inwoner geldende bijstandsnorm. Ook mag het vermogen niet hoger zijn dan de maximale grens om een bijstandsuitkering te ontvangen en dient de inwoner minimaal drie jaar een zelfstandig huishouden te hebben. Tenslotte mag het product ook nog niet aangeschaft zijn.

Onder de regeling Duurzame gebruiksgoederen vallen veelal noodzakelijke gebruiksgoederen, waaronder verschillende wasmachine modellen, stofzuiger of kruimeldief, koelkast, kookplaat, televisie of een computer. Inwoners die meer willen weten over deze regeling kunnen contact opnemen met het Serviceplein in Alphen aan den Rijn via telefoonnummer 14 0172.