Praat mee tijdens Regenboogavond in Nieuwkoop

Een dag na Coming-Outdag, op dinsdag 12 oktober, verzorgt gemeente Nieuwkoop een Regenboogavond. De aanwezigen gaan in deze bijeenkomst met elkaar in gesprek over hoe we in Nieuwkoop om (kunnen) gaan met lesbische, homo-, bi-, trans- en intersekse (LHBTI+) inwoners.

“Denk mee over acceptatie LHBTI+ inwoners”

Je kunt meepraten en je ervaringen delen, maar ook meedenken over wat er nodig is om de acceptatie te vergroten. De bijeenkomst is in het Ashram College aan de Achterweg in Nieuwkoop en wordt geleid door Simon Timmerman, adviseur Regenboogsteden van Kenniscentrum Movisie. Inloop vanaf 19:00 uur, de bijeenkomst is van 19:30 tot 21:30 uur.

Ben je van plan om te komen? Dan hoort de organisatie dat graag via goedleven@nieuwkoop.nl. Aanmelden is niet verplicht.

Regenboogtraject

Gemeente Nieuwkoop besloot in het voorjaar van 2021 een regenboogtraject te starten. Daarmee geeft zij aandacht aan de problemen waar de LHBTI+-inwoners van Nieuwkoop tegenaan lopen. Doel van dit traject is dat de acceptatie van LHBTI+-personen in Nieuwkoop toeneemt en de vooroordelen, discriminatie en intimidatie afnemen. LHTBI+-inwoners moeten zich gesteund, veilig en weerbaar voelen in Nieuwkoop. Of ze nu op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport of in hun eigen omgeving zijn. Kenniscentrum Movisie begeleidt het traject, waarbij de gemeente inwoners en organisaties vraagt om mee te denken. Met deze input stelt de gemeente een lokaal actieplan op. Het doel is het actieplan eind 2021 af te ronden, zodat de gemeente in 2022 met de acties aan de slag kan.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?