Portretfotograaf Henk Veldhuizen. ©Aangeleverd

In Gezondheidscentrum De Aar in Ter Aar is bij Bakker & De Vos de tweede expositie geopend. Sinds deze week versieren de foto’s van Henk Veldhuizen de praktijkruimtes.

Bij Bakker & De Vos in Nieuwkoop zijn de pastels van Lies Roos alweer de 22ste expositie sinds de opening van het gezondheidscentrum in 2012 en in Ter Aar volgt, na de eerste tentoonstelling met kunstwerken van Dicky Slagter-Balvers, nu de tweede expositie met portretfoto’s van Henk Veldhuizen.

Henk Veldhuizen heeft in de portretfotografie zijn passie gevonden. Hij werkt het liefst met mensen, omdat het echt samenwerking vraagt om tot een mooi portret te komen. Veldhuizen: “Samen nadenken over hoe het eruit zou kunnen zien en dan een beeld creëren dat echt anders is dan hetgeen je dagelijks in de spiegel ziet. Dat is mijn uitdaging.”

Unieke persoon

In de foto probeert Veldhuizen recht te doen aan de unieke persoon die voor hem staat. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de styling, de belichting en aan de achtergrond. “Het is mooi als iemand trots kan zijn op zijn of haar portret.”

Daarnaast is het een uitdaging om een beeld te scheppen dat de toeschouwer dwingt om wat langer te kijken. “Een portret waarbij men zich afvraagt wat er in iemand omgaat; wat denkt of voelt die persoon? En ook, wat bedoelt de fotograaf?”

Inspiratie

De fotograaf vindt ook inspiratie in samenwerkingen met andere kunstenaars. In de expositie in Ter Aar zijn hiervan voorbeelden te zien waarbij hij gebruik heeft gemaakt van de Encaustic Art van Conny Prins. Meer (prachtige, red.) voorbeelden staan op zijn website www.hajeve-pictures.nl.

Een kijkje nemen bij zijn portretten bij Bakker & De Vos in het Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg kan tijdens de openingstijden van het centrum.


Jouw persbericht op De Nieuwkoper?
Mail jouw persbericht naar redactie@nieuwkoper.nl en maak kans op plaatsing op dit populaire medium. Het liefst met een liggende foto (breder dan hoog) erbij.