Beeld: De Coppie Koffie Tuktuk van de Politie. © Politie Kaag & Braassem

Een Tuktuk met de naam Coppie Koffie. Dat is het nieuwe mobiele gesprekspunt van de politie die binnenkort ook in de gemeente Nieuwkoop rond zal gaan rijden. De originele tuktuk is in een politie-jasje gestoken. De politie zal op vier verschillende locaties in Nederland gaan experimenteren met deze Coppie Koffie Tuktuk, waaronder in Nieuwkoop.

Het mobiele gesprekspunt is ontstaan uit de behoefte om de dienstverlening te verbeteren en om op een hele andere wijze in contact te komen met specifieke wijken in de gemeente. Het project is ontstaan in Eindhoven en is bedacht door Gideon Goudriaan.

De Coppie Koffie Tuktuk is volgens de politie niet alleen een mobielgesprekspunt, maar ook een koffiebar voor een goed wijkgesprek. “Zichtbaarheid, bereikbaarheid, aanspreekbaarheid en aanwezigheid zijn hierbij de uitgangspunten!”, klinkt politie kaag & Braassem enthousiast.

ZIE OOK

Poging tot zware mishandeling in Zevenhoven, politie zoekt getuigen

De politie laat weten trots te zijn op dit ludieke project. Ze raden aan om hun social media kanalen in de gaten te houden, want binnenkort kan de Coppie Koffie Tuktuk wel eens in jouw wijk staan.