Politie houdt twee jongens aan om nepwapen

Het nepwapen dat de politie in beslag nam in Ter Aar. ©Facebook Politie basisteam Kaag en Braassem

Donderdagavond 11 november ontving politieteam Kaag en Braassem-Nieuwkoop een melding van een getuige die in Ter Aar twee personen had zien lopen waarvan er één een wapen in zijn hand had. Bij het zien van de melder liepen de jongens weg.

De politieagenten trokken de ‘harde vesten’ aan en gingen op zoek naar de jongens. Al snel wisten zij de twee te vinden. Het wapen bleek een airsoft wapen te zijn. Beide jongens waren minderjarig.

Het airsoft wapen is in beslag genomen en wordt vernietigd. Op het bureau is er een goed gesprek geweest met beide jongens en hun ouders. De jongen met het airsoft wapen krijgt een HALT-straf.

Vuurwapenmeldingen

Vaak zijn nepwapens echter niet of nauwelijks van echt te onderscheiden. Zeker voor een agent die op straat in een split second moet beslissen of hij/zij moet ingrijpen of niet. Nepvuurwapens op straat kunnen hierdoor tot levensgevaarlijke situaties leiden. Als er een melding binnenkomt dat iemand rondloopt of rondrijdt met een wapen, wordt zo’n melding opgepakt volgens de protocollen van een vuurwapenmelding. Daarbij wordt geen enkel risico genomen.

Bron: Facebook Politie basisteam Kaag en Braassem


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?