Welkom bij Nationale Tuin & Klimaat Route op 3 & 10 september

Op zaterdag 3 & 10 september stellen tuineigenaren hun groene tuin of balkon open voor bezoekers. Tijdens de eerste Nationale tuin & Klimaat Route laten buurtbewoners zien hoe zij aan de slag gingen met wateropvang, koelte in de tuin en insectvriendelijke planten. Benieuwd welke buren hun tuin openstellen? Kijk op www.tuinenklimaatroute.nl en schrijf je in voor een bezoek. 

“We vinden het proces van het verduurzamen in de tuin heel leuk!”, vertellen Joost en Ingrid Stegink uit Wezep. “Door tegels weg te halen en op te vullen met planten voelt de tuin knusser. Ook zien we nu steeds meer dieren in onze tuin, zoals bijen, vogels en vlinders.”

De start van een groene tuin
Tijdens de Tuin & Klimaat Route zijn bezoekers welkom om rustig rond te kijken bij diverse tuinen. Praat met tuineigenaren en doe ideeën op voor een klimaatvriendelijke tuin vol groen en biodiversiteit. Alle bezoekers maken ook automatisch kans op een plantadvies voor hun tuin! Inschrijven voor een bezoek op zaterdag 3 of 10 september kan via www.tuinenklimaatroute.nl.

Gemeente Nieuwkoop
De Tuin & Klimaat Route is een platform vol groene tips, blogs en verhalen. Tuineigenaren delen hun ervaringen en laten je eenvoudig zien hoe je zelf aan de slag kunt gaan met het verduurzamen van de tuin, het balkon of bij een buurtproject. Gemeente Nieuwkoop doet mee aan de Nationale Tuin & Klimaat Route om inwoners te inspireren om ook aan de slag te gaan met hun tuin of balkon.