Een tuin vol prachtige, kleurrijke en insectvriendelijke bloemen en planten. Of regenwater opgevangen in een wadi of regenton. Wie zijn tuin wil veranderen in een fijne plek voor mensen en dieren, kan op zaterdag 2 en zaterdag 9 september 2023 een duurzame voorbeeldtuin bezoeken. Tijdens de Tuin & Klimaat Route stellen tuineigenaren hun tuin open voor bezoekers. Gemeente Nieuwkoop ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners aan om een tuin te bezoeken.  

Duurzame tuinen zijn zo ingericht dat ze zijn voorbereid op hoosbuien, droogte en hitte. Ook is een klimaatvriendelijke tuin een fijne plek voor insecten, vogels en andere dieren. Wie inspiratie op wil doen bij tuineigenaren die al het een en ander gedaan in hebben in hun klimaatvriendelijke tuin, kan dit doen tijdens de open dagen van de Tuin & Klimaat Route.

Bloeiende balkons en moestuinen 

Bezoekers horen tijdens de open dagen wat bijvoorbeeld de voor- en nadelen zijn van bepaalde maatregelen, hoeveel tijd erin gaat zitten en wat het kostenplaatje is. Ook is er ruimte om vragen te stellen en onderling informatie uit te wisselen. Verschillende soorten tuinen doen mee aan de open dagen. Ook bloeiende balkons, geveltuintjes, bedrijfstuinen en gemeenschappelijke (moes)tuinen en projecten doen mee aan de open dagen.

Aanmelden 

Alle tuinen die meedoen aan de Tuin & Klimaat Route zijn te vinden op de website: www.tuinenklimaatroute.nl/locaties 
Via deze website is het ook mogelijk om je aan te melden voor een bezoek. 

Over de Nationale Tuin & Klimaat Route 

Op het platform van de Nationale Tuin & Klimaat Route staan meer dan 120 inspirerende voorbeelden van inwoners, gemeenten en organisaties die hun tuin (deels) klimaatbestendig hebben gemaakt.