Plekje in Ter Aar voor jeugd om te chillen

De JOP staat langs de Aardamseweg net buiten Ter Aar. ©Anke Steffers

Het ziet er een beetje uit als een schuilplaats voor fietsen bij regen. Maar de groene overkapping met daaronder bankjes net buiten Ter Aar is een JOP, een Jongeren OntmoetingsPlek.

De JOP is te vinden langs het fietspad van de Aardamseweg net na de fietstunnel bij het gemeentehuis. “We wilden graag een locatie in de buurt van de skatebaan”, reageert de gemeente op vragen over de gekozen locatie. “De plek waar de JOP nu staat, bleek hiervoor geschikt.”

De woordvoerder laat verder weten dat de jeugd al enige tijd vroeg naar een plek om te kunnen hangen. “De afgelopen jaren werden jongeren op andere plekken weggestuurd, met name uit speeltuintjes in verschillende wijken. Dat resulteerde in het hangen op de skatebaan in Ter Aar, waarvoor deze niet bedoeld is. De conclusie was dat er geen plek was in Ter Aar om ’te chillen’. De JOP, die eerst in Zevenhoven heeft gestaan, was opgeslagen en werd niet gebruikt. Zo ontstond het idee deze in Ter Aar een plekje te geven.

GEMEENTE NIEUWKOOP:
“De plek is van en voor de jeugd”

De naam JOP zegt het al. Het is een plek voor ontmoeting en plezier. Op de website van gemeente Nieuwkoop staat: “De JOP is een plek waar je als jeugd altijd mag zijn. Je mag hier muziek afspelen (tot een bepaald niveau), chillen en lol trappen. Deze plek is echt van en voor de jeugd!”

Jongerenwerk Jong in Nieuwkoop en de gemeente wensen de jongeren “veel plezier toe op deze mooie plek.”

 
©Anke Steffers

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?