Aanstaande vrijdag 9 september start het tweede seizoen van Krijg de Kleertjes in Nieuwkoop. Aan de Energieweg 34 kun je van 19.30 tot 21.00 uur kleding in maat 44 t/m 176 inbrengen en eenzelfde aantal stuks (in dezelfde of andere maten) van andere ruilers gratis mee naar huis nemen. Duurzaam en leuk!

Krijg de Kleertjes is een landelijk initiatief met een mogelijkheid om online te ruilen via Krijgdekleertjes.nl of bij een van de lokale ruilpunten. Het ruilpunt in Nieuwkoop is vorig jaar gestart en met succes: elke tweede vrijdag van de maand kwamen er tientallen ouders, aanstaande ouders en grootouders om kleding, schoenen, slaapzakken, jassen, enzovoorts voor hun (klein)kinderen te ruilen.

Ruildata
Na een zomerstop is Krijg de Kleertjes terug. Op vrijdag 9 september is de laatste keer dat je ook zomerkleding kunt inbrengen en ruilen. Vanaf oktober staat Krijg de Kleertjes in het teken van winterspullen. Bekijk de ruildata van het winterseizoen op de Facebookpagina van Krijg De Kleertjes Nieuwkoop.

Hoe werkt het?
Graag kleding gewassen, gevouwen, gesorteerd op jongen/meisje en per maat een elastiekje eromheen inbrengen. Als het goed wordt ingebracht ligt het sneller in de bakken om doorgegeven te worden.

Wat kun je wel/niet inbrengen?
Spullen die je in kunt brengen: kinderkleding van maat 44 t/m 176 jongens/meisjes. Jassen, sjaal-wanten-mutsen, schoenen (t/m maat 35), zwemkleding, slaapzakken, slaapbenodigdheden, wasbare luiers en toebehoren, hydrofiele doeken, badjassen en (kleine) kinderaccessoires. Spullen die je niet in kunt brengen: kleding met vlekken of gaten. Speelgoed, sportartikelen, skipakken, dekens, kussens, kruiken, knuffels, sokken en ondergoed. Twijfel je of je het mag inleveren, neem dan even contact op via krijgdekleertjesnieuwkoop@hotmail.com.

Sponsors gezocht!
Wil je mee helpen als vrijwilliger op het ruilpunt? Meld je aan via krijgdekleertjesnieuwkoop@hotmail.com. Wil je ons ruilpunt sponsoren? Leuk! Je mag altijd een vrijwillige donatie doen op de ruilavond zelf. Zo kunnen wij onze diensten nog beter maken en de vrijwilligers eens trakteren op iets lekkers

Nieuw: cadeaupakketjes aanstaande ouders
Vanaf dit seizoen worden aanstaande ouders verwelkomd bij Krijg de Kleertjes. In de cadeautas bij de verloskundigen in Nieuwkoop krijgen ze een kleine verrassing. Ook mogen zij tijdens de zwangerschap gratis drie setjes kleding uit komen zoeken op een ruilavond voor hun zoon/dochter. Zonder kleding te leveren!