Oproep Nieuwkoops college aan Rijk om verhuurdersheffing af te schaffen

Woningbouw en verduurzaming van huizen komen in de knel door de hoge verhuurdersheffing die het Rijk woningcorporaties oplegt. Het Nieuwkoops college van B en W hoopt dat een nieuw kabinet die heffing afschaft.

In 2013 werd door het kabinet Rutte II de verhuurderheffing ingevoerd: verhuurders met meer dan vijftig sociale huurwoningen moesten daarover een extra belasting betalen. Waar het in eerste instantie ging om een tijdelijke maatregel is de verhuurderheffing anno 2021 nog steeds van kracht. Van dit geld hadden woningcorporaties duizenden woningen kunnen bouwen. Woningen waar juist een enorme behoefte naar is.

In een brief aan informateur Mariette Hamer vraagt het college om bij de kabinetsformatie hier ook rekening mee te houden.

In gemeente Nieuwkoop zijn drie woningcorporaties actief: Woningstichting Nieuwkoop, Woondiensten Aarwoude en Vestia. “Als de verhuurdersheffing wordt afgeschaft, kunnen de woningcorporaties hun werk beter doen. Schaf de verhuurderheffing af”, schrijft het college in haar brief.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?