De Recreatieve Toer Club Nieuwkoop verzorgt zondag 6 maart de eerste fietstochten van het nieuwe fietsseizoen, de zogenaamde Snerttochten. Iedereen mag meefietsen.

Er zijn twee afstanden. De korte fietstocht van 40 km gaat via Noorden, De Hoef en Woerdense Verlaat via de Meije naar café De Halve Maan voor een koffiestop. Daarna gaat de tocht via Bodegraven en Zwammerdam weer naar Nieuwkoop. De lange tocht is 65 km lang en gaat via Nieuwveen, De Hoef, Uithoorn en Ouderkerk a/d Amstel naar Abcoude waar een koffiestop gepland is. Na een bakkie leut vervolgt deze groep de rit via Baambrugge,
Vinkeveen en Woerdense Verlaat naar Nieuwkoop.

Snert

Bij de finish In Nieuwkoop staat bij De Eerste Aanleg een kom snert (erwtensoep) klaar. Beide tochten gaan zoveel mogelijk over rustige wegen door de natuur en zijn voor GPS-navigatie te downloaden vanaf de website van de RTCN. Zowel leden als niet-leden kunnen meedoen. Starten kan vanaf Bistro De Eerste Aanleg aan het Zuideinde 15 in Nieuwkoop. Voor de 40 km tussen 9:00 en 11:00 uur en voor de 65 km tussen 8:30 en 10:30 uur. Kosten zijn 2 euro.

www.rtcnieuwkoop.nl

Bron: De Omroeper