John van der Laan komt met één van zijn taxibusjes langs bij de nieuwe snellaadpaal. Wethouder Antoinette Ingwersen sluit zijn auto aan om op te laden. ©Leliveld Vastgoed

Op het bedrijventerrein aan de Geerweg in Ter Aar heeft wethouder Antoinette Ingwersen een openbare snellaadpaal voor elektrische auto’s geopend.

De snellaadpaal biedt een hoge laadsnelheid en de optie om twee auto’s tegelijkertijd te laden. Ingwersen kwam langs om de laadpaal feestelijk te openen en bloemen te overhandigen aan John van der Laan, de eerste officiële gebruiker van de laadpaal.

John van der Laan is directeur van van der Laan groepsvervoer uit Nieuwkoop en maakt gebruik van vijftien elektrische voertuigen. De chauffeurs van Van der Laan zijn vrij om een laadpaal naar keuze te gebruiken. Hij is van mening dat “Een snellader voor onze chauffeurs is een uitkomst, omdat er niet altijd tijd is om te wachten tot deze bij een reguliere lader voldoende geladen is,” aldus Van der Laan.

Snelladen

Op de locatie aan de Geerweg stond al een reguliere laadpaal (11kWh). Deze is nu uitgebreid met een snellaadpaal (180kWh). Afhankelijk van het type elektrische auto, zijn via snellaadpalen elektrische auto’s binnen een half uur weer volledig opgeladen. Snelladen heeft de voorkeur wanneer de auto onderweg bijgeladen moet worden.

De laadpaal in Ter Aar wordt gevoed door ongeveer 1.500 zonnepanelen op het dak van de omringende bedrijfspanden. Zo wordt de opgewekte stroom goed benut en wordt laden hier wel heel erg groen.

De laadpaal is een initiatief van Leliveld Vastgoed en staat ter hoogte van Geerweg 44. De paal is, voor een kleine vergoeding, door iedereen met een elektrische auto te gebruiken.