Ontwerpwedstrijd Stoel van de Toekomst

De organisatie van ‘Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ zoekt mensen, die een bijzondere stoel kunnen ontwerpen: de ‘Stoel van de Toekomst’.  

Er staat al een enorme stoel in de voorwetering in Nieuwkoop, maar doel is meer stoelen te krijgen. De toekomst vergadert mee, ‘droomt’ Jan Terlouw in zijn boek Het Hebzuchtgas. We moeten goed nadenken om in de toekomst een leefbare wereld te houden. Om dit thema kracht bij te zetten, heeft de schrijver bedacht om een lege stoel met #Toekomststoel aan te schuiven bij iedere vergadertafel. Ieder bestuur kan hierdoor op beslismomenten nadenken hoe men alles achterlaat voor het nageslacht.

LEES OOK:
Jan Terlouw bekijkt Slootkunst expositie en onthult Toekomststoel

Ontwerpers, designers, kunstenaars, iedereen die meent een #Toekomststoel te kunnen ontwerpen, mag meedoen. Het winnende ontwerp maak je  zelf of laat je maken en wordt op een passend moment aangeboden bij de gemeenteraad. De stoel moet een bijzonder in het oog springend ontwerp zijn van duurzame of gerecyclede materialen. Op de stoel gebruik je #Toekomststoel. De stoel hoeft niet comfortabel te zijn, want het blijft een lege stoel. De jury – John Kroes, Maarten Koch, Dennis Captein, de organisatie en Jan Terlouw – kiest het best passende ontwerp.

Tennisvereniging Nieuwkoop heeft een toekomststoel gemaakt die helemaal past bij een tennisclub. ©Anke Steffers
Meedoen

Dien je ontwerp in voor 1 oktober. De jury maakt op de dag van de duurzaamheid (8 oktober) de winnaar bekend. Voor de winnaar is er naamsbekendheid, maar ook een cadeaubon van 100 euro. Aanmelden kan via nieuwkoopmaakthet@gmail.com.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?