Noordense moeder en dochter fietsen ‘rondje Zuiderzee’ voor Keniaanse kinderen

kitty en ria de jong noorden

Beeld: Moeder Ria (r.) met haar dochter Kitty de Jong. © K. De Jong

Op 31 augustus 2020 beginnen moeder Ria en dochter Kitty aan de Zuiderzeeroute, vanuit Enkhuizen. Ze hopen, in verschillende etappes, het hele IJsselmeer rond te fietsen, met hond Jari in het aanhangwagentje. Sowieso een mooie ervaring, maar extra mooi, omdat ze deze zomer meedoen aan de sponsoractiviteit ‘Walk with Kumbatio’.

Ria en Kitty de Jong hopen met hun fietstocht zoveel mogelijk geld in te zamelen om het Kiota kindertehuis van Kitty’s goede vriendin Yvette Boltze te steunen. Tien jaar geleden richtte Yvette haar tehuis op in het Keniaanse dorpje Thika. Sindsdien vangt ze er kinderen op, die ze begeleidt naar een betere, zelfstandige toekomst. De naam ‘Kiota’ betekent ‘nest’ in de plaatselijke taal Swahili. Het streven van de stichting is om kinderen die in lastige situaties opgroeien een veilige omgeving te bieden, waarin ze zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. In het nest is ruimte voor twintig jongens en meisjes. De stichting geeft ze het vertrouwen om uiteindelijk zelf uit te vliegen en werkt actief aan hun zelfredzaamheid.

ZIE OOK

Goededoeledag Nieuwkoop zoekt een nieuw goed doel in de regio Nieuwkoop

Het 10-jarige jubileum van het project vormt de aanleiding voor tal van sponsoractiviteiten. Het is bijna 10.000 kilometer van Nederland naar het dorpje Thika in Kenia, en ditzelfde getal is gekozen als streefbedrag voor de actie ‘Walk with Kumbatio’. Om nog maar een woord in het Swahili te noemen: ‘kumbatio’ betekent ‘omhelzing’. Ria en Kitty omhelzen de actie vol enthousiasme en hopen minimaal 750 euro bij elkaar te fietsen.

Het is niet de eerste keer dat de dames uit Noorden zich inzetten voor de Keniaanse kinderen. Eerder al doken ze verschillende keren, gesponsord, de Noordzee in. ‘Deze keer kiezen we voor een nieuwe, bijzondere en vrij pittige uitdaging’, vertelt Kitty. ‘Samen met mijn hond zullen we zo’n 440 kilometer afleggen. Niet niks! We komen langs vissersdorpen, VOC- en hanzesteden, verdediginslinies, kerken, kastelen… Het belooft een heel avontuur te worden.’

ZIE OOK
Klanten van Jumbo zamelen ruim € 500 in voor stichting GoedeDoelendag Nieuwkoop

Wilt u, in gedachten, een stukje met Ria, Kitty en Jari meefietsen én Kindertehuis Kiota steunen, dan is uw bijdrage meer dan welkom! U kunt doneren via: www.pifworld.com/fundraiser/Js8m1bma7J8/ria-en-kitty-de-jong. Meer lezen over het project kan op www.kumbatio.org.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?