Nieuwkoopse broers starten site met slimme artikelen

smarthomeweb

Wie op zoek is naar slimme artikelen en daar van alles over wilt weten kan een kijkje nemen op Smarthomeweb.nl. De website is opgericht door Robbert en Bram Tigchelaar, twee broers uit Nieuwkoop die de smart home niche in Nederland willen veroveren. Op de website bieden de twee broers advies, schrijven ze reviews en vergelijken ze soortgelijke smart home producten.

Smart home is vandaag de dag enorm populair. Van smart speakers als Google Home tot slimme deurbellen van Nest. Toch blijken er nog veel vragen over te zijn: zo weet men niet waar men op moet letten bij het kopen van zo’n slim apparaat en ontstaan er veel vraagtekens bij de privacy gevoeligheid van dergelijke producten.

Volgens Robbert is het de missie om hier transparantie in te bieden: “We merken dat onze bezoekers met name op zoek zijn naar kooptips. Ze weten vaak niet wat de beste keuzes zijn, waar ze op moet letten bij het delen van data en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat het product kan praten met andere artikelen“. Smarthomeweb.nl is een onderdeel van Smart Brothers, het bedrijf van de twee broers uit Nieuwkoop.

Lees ook: Nieuwkoopse ondernemer opent sportwinkel in Bodegraven

Op de website zijn op dit moment adviesgidsen te vinden voor zo’n 30 verschillende smart home producten. Van de beste slimme deurbel tot aan een smart speaker. “We testen producten van A tot Z en lezen ons dagen in voor we een adviesgids schrijven. Daarbij is een adviesgids nooit af: de markt ontwikkelt constant door, bij elk nieuwtje herschrijven we de gidsen waar nodig“, aldus Bram.

Eerder deze week was via een publicatie op Emerce te lezen dat Reachmo.re een aandeel heeft in Smart Brothers. Reachmo.re bouwt aan een online imperium met verschillende niche websites.

Update: Smart Brothers B.V. breidt internationaal uit in de stofzuigerniche. Met VacuumTester willen de twee Nieuwkopers de markt voor stozfuigers wereldwijd minder stoffig maken. Met diepgaande onderzoeken – bijvoorbeeld de beste zakloze stofzuiger – ontdekken bezoekers snel welke stofzuiger zij het beste kunnen kiezen. 


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?