Nieuwkoop on the Move zet inwoners in beweging

Wethouders Antoinette Ingwersen en Gerben van Duin bij de opening van een speel- en beweegplek in Ter Aar. ©Gemeente Nieuwkoop

“De maatregelen worden langzaam versoepeld en dus is het tijd om nog beter voor onszelf te gaan zorgen”, trapt gemeente Nieuwkoop de campagne ‘Nieuwkoop on the Move’ af. “In september openen veel clubs, verenigingen en sportcoaches de deuren/hekken en organiseren leuke activiteiten.”

LEES OOK:
Wethouders: “Verenigingen en ondernemers, doe mee aan Nieuwkoop on the Move” [VIDEO]

Wethouders Antoinette Ingwersen en Gerben van Duin zijn de kartrekkers van de campagne ‘Nieuwkoop on the Move’. De twee sportieve wethouders richten zich tot alle inwoners van gemeente Nieuwkoop:

“Afgelopen anderhalf jaar hielden we ons massaal aan de maatregelen. Dit hield helaas ook in dat we in mindere mate konden sporten en samenkomen. Nu de besmettingscijfers teruglopen, de overheid de maatregelen langzaam versoepelt en het ‘normale’ leven weer op gang komt, is het tijd om nog beter voor onszelf te gaan zorgen. Komende maand zijn er veel clubs, verenigingen en sportcoaches die graag samen met jou in beweging komen.

Blijf binnen, houd afstand en beperk ontmoetingen, riep de Rijksoverheid. Om dat kracht bij te zetten, werden sportscholen gesloten, mochten veel mensen niet samen sporten of bij elkaar op bezoek én de bibliotheken moesten op slot. Met een grote boog liepen we om elkaar heen en we waren best een beetje jaloers op de kinderen die nog wel mochten sporten samen. Dit alles natuurlijk om te voorkomen dat we ziek werden door corona.

“Coronakilootje te veel”

En daar zitten we dan… Tijdens die digitale meetings blijkt de joggingbroek net even lekkerder te zitten dan het strakke pak, niemand die het ziet tenslotte. Een coronakilootje te veel hier en daar, onderkin goed zichtbaar in de talloze online meetings die we hebben. Lontjes zijn en worden korter. Tijd dus om weer beter voor onszelf te gaan zorgen, op gebied van geestelijke én lichamelijke gezondheid. Ga elkaar weer ontmoeten, ga bewegen en sporten.

In Nieuwkoop hebben we ruim 150 verenigingen en clubs. Samen vormen ze het hart van de Nieuwkoopse samenleving. Ze zorgen voor verbinding en plezier en voor gezonde en gelukkige inwoners. Samen sporten, bewegen en ontmoeten doet veel goeds met je als mens. Je trainingsmaatjes houden je scherp en fit, vrijwilligerswerk geeft je voldoening en ontmoeting maakt dat je je in Nieuwkoop thuis voelt. Veel redenen dus om eens te gaan kijken bij een van de vele verenigingen en clubs die onze gemeente rijk is. In september zijn er veel clubs en verenigingen en sportcoaches die de deuren/hekken openen en leuke activiteiten organiseren. Ga eens kijken en doe mee!

Wat deze wethouders zelf deden om fit te blijven? Nou, ook voor ons was het een uitdaging. Wandelen en hardlopen mocht wel en dat hebben we dan ook volop gedaan. We kwamen gelukkig ook veel inwoners tegen die een ‘ommetje’ maakten. Je kon ons ook af en toe tegenkomen op een van de nieuwe sport- en beweegplekken die we hebben in onze gemeente. Soms moesten we ons er even toe zetten, maar we hebben het ‘bewijs’ op foto én video.

Zie je ons wandelen of hardlopen, zwaai even! We kunnen altijd een beetje aanmoediging gebruiken. Laten we samen die gezondere lifestyle omarmen.”

Winactie

De gemeente gaat in september op zoek naar de sportiefste inwoners van gemeente Nieuwkoop. Laat zien hoe en waar je sport of wat je doet om fit en in beweging te blijven. De tien leukste, origineelste en actiefste inzendingen winnen een Plutosport waardebon van 50 euro. Hoe doe je mee? Leg je activiteit vast met een foto of video. Tag de gemeente via social media of maak gebruik van #nieuwkooponthemove. Of mail naar communicatie@nieuwkoop.nl. De actie is alleen bedoeld voor inwoners.

Kalender

Tijdens de maand september (en begin oktober) organiseren verenigingen en organisaties activiteiten. Al deze activiteiten zijn gebundeld in een  kalender, te  vinden via Kalender ‘Nieuwkoop on the Move 2021‘.

Subsidie

Er zijn verenigingen die in september een activiteit organiseren die aansluit bij de intentie van ‘Nieuwkoop on the move’. Wanneer er kosten zijn gemaakt om de activiteit te realiseren, is het mogelijk om een subsidie aan te vragen. 

Promotiemateriaal

Verder heeft de gemeente verschillende communicatie-uitingen beschikbaar, zoals posters, straatstickers en beachvlaggen (beperkt aantal). Wil je als organisatie hiervan gebruik maken? Stuur een mail naar verenigingsloket@nieuwkoop.nl. Vermeld even waarvan je gebruik wilt maken en het aantal. 


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?