Nieuwkoop on the Move – Een tegen eenzaamheid

Afspreken met vrienden, een terrasje pakken, sporten met een team of bijpraten met collega’s op kantoor. Wat hebben veel mensen dat gemist het afgelopen jaar. Corona zette een groot deel van onze sociale contacten ‘on hold’. Letterlijk, want elkaar zien kon maar heel beperkt. Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelt zich eenzaam. Door corona ervaren nog meer mensen deze gevoelens.    

Maar wat is eenzaamheid eigenlijk? Eenzaamheid kun je voelen als je een hechte, emotionele band met iemand mist of heel weinig sociale contacten hebt of kán hebben. Andere mensen voelen zich eenzaam, terwijl ze juist veel contacten hebben. Dan sluit het contact niet aan bij de behoefte die je hebt of je kunt niet jezelf zijn in de groep. 

Nieuwkoop on the Move

De gemeente vindt het belangrijk dat er blijvende aandacht voor eenzaamheid is, ook nu de coronacrisis langzaam ten einde komt. Tijdens ‘Nieuwkoop on the Move’ staat het herstel van de samenleving centraal. De versoepelingen van de maatregelen stellen ons in de gelegenheid om elkaar (weer) te ontmoeten. Door samen deel te nemen aan de activiteiten die georganiseerd worden komende maand, hopen we dat het sociale leven weer op gang komt. Neem daarom vooral iemand uit je omgeving mee naar een van de activiteiten van ‘Nieuwkoop on the Move’. 

Zie hiervoor:
De kalender van Nieuwkoop on the Move

Meer informatie over eenzaamheid en het herkennen van eenzaamheid is te vinden op:

www.eentegeneenzaamheid.nl en 
www.eenzaam.nl

 


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?