Nieuwe seizoen van de Muziektent geopend in het Smederijmuseum

muziektent opening

Met een feestelijke receptie voor alle (Dikke) Vrienden van de Muziektent in het Smederijmuseum werd vrijdag j.l. het nieuwe seizoen van de Muziektent geopend. Dikke vrienden krijgen ook dit jaar als dank voor hun steun een replica van een historisch gebouw in Nieuwkoop. Dit jaar is dit het Smederijmuseum.

Burgemeester Buijserd ontving het eerste exemplaar uit handen van voorzitter van de Stichting Muziektent, Jelle Moraal. De keuze voor een miniatuur van het Smederijmuseum werd mede ingegeven door het feit dat Nieuwkoop dit jaar gastheer is van de Internationale Smedendagen die op 31 mei en 1 juni plaatsvinden.

Het programma voor dit nieuwe Muziektentseizoen kent weer een grote verscheidenheid aan muziek. Van vertolking van zelfgeschreven Nederlandstalige nummers tot folk en van Engelse gospels tot muziek uit de 60’er en 70’er.

Tijdens de Smedendagen speelt het in Nieuwkoop bekende duo Boxin’the Vox Ierse traditionals.
Voor de zondagmiddagconcerten zijn een aantal bands gecontracteerd die nog niet eerder in de Muziektent hebben opgetreden. Zoals Radio Reinder en de Bende van Eliënde, met Nieuwkoopse roots en Chill uit het Groene Hart. Tijdens de markt spelen veel oude bekenden, waaronder natuurlijk de Fuikenlichters die ook tijdens de receptie van zich lieten horen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?