Op het Raadhuisplein in Bodegraven gaat op zaterdag 10 juni om 13.00 uur de Bodegraafse Maestro 2023 van start. Voor de vijfde keer nemen bekende inwoners van Bodegraven zonder enige orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO). Dit jaar voor de titel Bodegraafse Maestro 2023. Afgelopen jaar werd Arjan Griffioen de trotse winnaar van de trofee. 

Kandidaten

Annemarie Visser- Editie Groene Hart, Heidi Looy – lid van Provinciale Staten Zuid-Holland voor de fractie BBB en bestuurslid Stichting Natuurlijkheidi Reeuwijk , Jurgen de Vries – eigenaar van het Kookstation, De Munt en De Zoete Inval, Kaylee Baggerman – leerkracht op De Regenboog in Reeuwijk, Michiel Grauss – burgemeester, Robin Kersbergen – wethouder, Cor de Raadt – voorzitter Evertshuis, Hans van Dijk – directeur Van Dijk Gevelsteen, Tanja van Viegen – voorzitter Muziek Collectief Bodegraven en Saskia Nagel – zorgmedewerker, zijn de kandidaten die gaan proberen de finale te bereiken. Ze krijgen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury dit jaar bestaat uit Lyan Verburg en John Bouwmans die ieder optreden van commentaar voorzien. Samen met het orkest bepaalt de jury welke 3 kandidaten doorgaan naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e Alphense editie, zal de Maestro’s introduceren bij het publiek. 

In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een zestal werken van verschillende muziekstijlen.  In de finale staat het bekende Slavenkoor uit Verdi’s opera Nabucco op de lessenaar, de finalisten dirigeren dan alle drie hetzelfde werk. 

Tijdens de pauze tussen de voorronde en de finale heeft het FPO een leuke vrolijke verrassing voor het publiek in petto. 

Het Fanfare Promotie Orkest is een projectorkest dat in een steeds wisselende samenstelling optreedt bij verschillende gelegenheden om de concertfanfare te promoten. Zo zijn ze op reis geweest naar Oslo, Estland en Edinburgh, organiseren ze in 2023 de 5e Bodegraafse en 7e Alphense Maestro. In 2024 staat een tournee naar Zweden op het wensenlijstje van het orkest. 

Voor de Bodegraafse Maestro 2023 wordt het FPO gesteund door een bijdrage van Ons Fonds en de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk.

Voor meer informatie over het evenement en het FPO kunt u de facebookpagina Bodegraafse Maestro en www.fanfarepromotieorkest.nl bezoeken of een mail sturen naar streekfestival@gmail.com .