Nieuwe expositie in het Reghthuys, gewijd aan inspiratie uit de natuur

750 jaar nieuwkoop reghthuysplein

In de maand januari wordt er een nieuwe expositie gestart in het Reghthuys aan het Reghthuysplein. Ditmaal is de expositie geheel gewijd aan inspiratie uit de natuur. Twee Noord-Hollandse kunstenaars tonen deze maand hun kunstwerken. Het Reghthuys is geopend op zaterdagen en zondagen van 11 tot en 26 januari.

Er zijn schilderijen te bewonderen van Elly Nol. “Er gaat een enorme rust uit van de acrylschilderijen waarop zee en strand te zien zijn. De lucht kan soms overgaan in de zee of juist scherp ertegen afsteken. Door te schilderen en het bewerken van eerder geschilderde fragmenten ontstaan unieke schilderijen. Met uiteraard een samenspel van figuratie en abstractie”, aldus de organisatie.

Lees ook: Winterexpositie ‘Binnenste Buiten’ in ’t Reghthuys

Naast de schilderen van Nol, zijn er ook houtschulpturen tentoongesteld van Ruud Jaspers. Het kijken naar de structuren vormt volgens de organistie een ‘goede inspiratiebron’. Jaspers verzaagd hele stukken hout om er vervolgens een organische eenheid van te maken.

De kunstwerken zijn te bewonderen van 11 t/m 26 januari, op zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur en op zondagen van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?