Arriva heeft vanaf zondag 3 januari een nieuwe dienstregeling. Lijn 147 (Uithoorn – Nieuwkoop – Alphen aan den Rijn) wordt om en om gereden als sneldienst 247.

De nieuwe dienstregeling betekent dat inwoners van Nieuwveen niet alleen in de ochtendspits, maar de hele dag één keer per uur een snellere verbinding krijgen naar Alphen aan den Rijn en vice versa. De inwoners in Zevenhoven en Noordeinde krijgen iets minder vertrekmogelijkheden naar Alphen aan den Rijn, omdat de sneldienst niet via deze twee dorpen rijdt.

Bekijk de (nieuwe) dienstregeling van alle buslijnen die door gemeente Nieuwkoop gaan:

Buslijn 101 Woerden-Nieuwkoop
Buslijn 182 Alphen aan den Rijn-Ter Aar-Leiden Centraal
Buslijn 247 Uithoorn-Alphen aan den Rijn

Arriva heeft gekeken naar een dienstregeling die aansluit bij de reizigersbehoefte. Er zijn minder reizigers in het openbaar vervoer en ook reispatronen zijn de afgelopen periode duidelijk gewijzigd. Meer mensen werken thuis, er is meer onderwijs op afstand en scholen zijn hun lestijden meer gaan spreiden. Passend bij het verwachte reizigersaanbod rijdt Arriva daarom vanaf begin januari minder ritten. Om haar dienstregeling makkelijker mee te kunnen laten groeien als reizigers weer vaker gaan reizen, heeft de organisatie een flexibele kalender. Dit biedt de mogelijkheid de dienstregeling meerdere keren per jaar te wijzigen.

Voor de actuele reisinformatie raadt Arriva haar reizigers aan altijd de reis te plannen met een reisplanner, bijvoorbeeld met de reisplanner op www.arriva.nl of via de 9292 app.