Foto: Het nieuwe Ashram College in Nieuwkoop. © Pim Bakker

Vrijdagmiddag 6 maart is het nieuwe gebouw van het Ashram College in Nieuwkoop officieel geopend. De bouw van de school begon in november 2018. Hoewel het nieuwe Ashram College vorige week officieel geopend is, werden er wel al vanaf begin februari lessen gegeven. Het nieuwe schoolgebouw is voorzien van drie vleugels rondom een multifunctionele aula. 

Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van zo’n 3.000 vierkante meter. Op het dak zijn 353 zonnepanelen te vinden, waardoor het nieuwe Ashram College meer energie oplevert, dan dat het gebruikt. Op het Ashram College in Nieuwkoop wordt les gegeven op vmbo- en havo-niveau. Volgens de school zelf zijn door het uiterlijk van het nieuwe gebouw – drie vleugels – alle facetten van het onderwijs goed zichtbaar voor de buitenwereld.

Lees ook: Bouwwerkzaamheden nieuwe Ashram College flink gevorderd: oplevering einde jaar

Volgens John Bakker, directeur van het Ashram College Nieuwkoop, kan er met het nieuwe gebouw verbiding gezocht worden met de buurt, middenstand en het Techniekhuis Nieuwkoop: “Het Ashram College staat voor gemeenschap. Juist in dit nieuwe gebouw kunnen we de verbinding opzoeken, met de buurt, de middenstand en het Techniekhuis Nieuwkoop”, aldus Bakker.

Ook Bernadette Wolters, wethouder onderwijs en huisvesting van de gemeente Nieuwkoop reageert positief: “Ik ben trots op wat er bereikt is en blij voor de kinderen van Nieuwkoop. We gaan genieten van dit prachtige gebouw.”