Op de voormalige schoollocaties in Ter Aar komen 16 sociale huurwoningen, 21 koopwoningen en een Futurahuis. De verkoop van de koopwoningen start in het voorjaar, de huurwoningen worden na de zomervakantie opgeleverd.

“Met de bouw van deze woningen voorzien we in de behoefte van starters, senioren en jonge gezinnen”, laat wethouder Guus Elkhuizen zijn blijdschap horen.

Op de locatie van de voormalige basisschool De Vosseschans bouwt Bolton Bouw in opdracht van Woondiensten Aarwoude zestien sociale huurwoningen. De verwachting is dat de woningen enkele weken na de zomervakantie opgeleverd worden. Aarwoude wil graag met de gemeente Nieuwkoop, op basis van lokaal maatwerk, afspraken maken over het toewijzen van de woningen. Het doel is bestaande huurders van Aarwoude uit sociale huurwoningen in Ter Aar voorrang te verlenen. De daarmee vrijkomende huurwoningen kunnen naar andere woningzoekenden.

Koopwoningen

De 21 koopwoningen op de voormalige schoollocaties worden ontwikkeld door Bolton Ontwikkeling en gebouwd door Bolton Bouw. Op de locatie van De Vosseschans (Vierambachtsstraat) bouwt Bolton vier koop senioren rijwoningen. Op de locatie van De Fontein (Vosholstraat) komen twaalf koopwoningen, waarvan vier twee-onder-een-kap en acht rijwoningen. Voor de grond van Het Kompas (Meester Jonkerpad) staan vijf koop starters rijwoningen op de planning. De verkoop van de koopwoningen start in het voorjaar van 2022.

De koopwoningen gaan met voorrang naar inwoners van de gemeente Nieuwkoop of naar kopers die de afgelopen tien jaar tenminste één jaar in Nieuwkoop hebben gewoond. Hierdoor kunnen ook voormalige inwoners van de gemeente terugkeren. Meer informatie over de verschillende woningen staat op www.fierwonen.nl.

Futurahuis

Op de oude locatie van Het Kompas komt het Futurahuis. Van Vliet Bouw realiseert de bouw. Binnen een Futurahuis wordt zelfstandig wonen gecombineerd met zorg op maat. Hierdoor kunnen senioren die enige zorg behoeven toch zelfstandig blijven wonen. Meer info op www.futurazorg.nl.

Openbaar gebied

De gemeente Nieuwkoop verzorgt de aanleg van het openbaar gebied rond de woningen en het Futurahuis. Er volgt nog een informatiemoment (digitaal of fysiek), met de presentatie van het ontwerp van het openbaar gebied en waar de aanwezigen input kunnen leveren op het ontwerp.

Het is niet te voorkomen dat de werkzaamheden overlast met zich meebrengen. De aannemers proberen deze overlast zoveel mogelijk te beperken.

Project volgen

De gemeente en de aannemers houden geïnteresseerden en omwonenden graag op de hoogte van de werkzaamheden. Dit gebeurt in de BouwApp waar de laatste stand van zaken te bekijken is. Download de BouwApp gratis in de Playstore van Google of de Appstore van Apple. Zoek het project ‘Ter Aar Vernieuwd Verbonden’. Voeg het project toe aan je favorieten. Je krijgt dan een melding als er een update geplaatst wordt. De BouwApp is ook op internet te vinden, dit is de rechtstreekse link.