Nico Leliveld is Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn heeft het lintje overhandigd aan vrijwilliger Nico Leliveld. ©Gemeente Nieuwkoop

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn reikte donderdagavond 6 mei een Koninklijke onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan Noordenaar Nico Leliveld.

De voetbalvereniging NSV’46 bestaat 75 jaar. In verband met de coronamaatregelen is het dit jaar niet mogelijk dit groots te vieren; de viering is uitgesteld naar volgend jaar. Toch organiseerde NSV’46 op de jubileumdatum een kleine bijeenkomst met bestuur en ereleden. Nico Leliveld is een van die ereleden.

“Zeer betrokken”

Nico Leliveld is al vijftig jaar vrijwilliger bij NSV’46. Begonnen als grensrechter en terreinknecht. Hij verzorgt, onderhoudt en krijt de lijnen al 45 jaar. Nico is vanaf het begin betrokken geweest bij het ophalen en ordenen van oud papier. Hij beheert tot op heden de oud papiercontainer bij sportpark De Koet in Noorden. Eind jaren ’70 heeft hij vele uren geholpen met het bouwen van de huidige kantine. Sinds zijn pensioen in 2017 maakt hij deel uit van de VUT-ploeg. Deze ploeg onderhoudt iedere dinsdagochtend het terrein rondom het clubhuis. Samengevat is Nico Leliveld een vrijwilliger die zeer betrokken is bij de vereniging en ook nog eens altijd vraagt naar het wel en wee van de spelers.

Het lintje is gisteravond uitgereikt op Sportpark De Koet.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?