Na 8 december moet de Dixieland Jubilee verhuizen

hollandsche leeuw dixieland

De maandelijkse jazz op zondagmiddag in herberg De Hollansche Leeuw. © G. Tavenier

Zondag 8 december wordt de laatste Dixieland Jubilee met de Dixie Six All Stars georganiseerd in De Hollandsche Leeuw. De oudste herberg van Nieuwkoop heeft een nieuwe eigenaar gekregen en de toekomstplannen zijn nog ongewis.

Dit betekent onder meer dat de maandelijkse jazz op zondagmiddag een nieuw onderkomen in Nieuwkoop moet zoeken. Want zowel de vaste bezoekerskern als de muzikanten van het huisorkest zijn vastbesloten om door te gaan de maandelijkse Dixieland Jubilee.

Gerard Tavenier van de Dixie Six All Stars: “Bijna vier jaar lang hebben we met heel veel plezier elke maand in De Hollandsche Leeuw gespeeld, waarvoor we Mathijs Tijsterman erg dankbaar zijn. Het is altijd leuk, er is steevast veel publiek en aan het eind van een optreden wordt er gedanst. Dit willen we ergens anders in Nieuwkoop vasthouden. We zijn bezig met zoeken.”

Lees ook: Onzeker of Herberg de Hollandsche Leeuw een horecagelegenheid blijft

Maar eerst volgt er het afscheidsoptreden in (of eigenlijk: van) De Hollandsche Leeuw. Op 8 december speelt de band de traditionele jazz: Dixieland en New Orleans jazz, afgewisseld met stevige swingnummers van bijvoorbeeld Duke Ellington. Muziek waar je moeilijk bij stil kunt blijven. Het wordt een swingende middag, ondanks het weemoedige randje!


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?