Foto: © Robbert Tigchelaar

Vanaf 26 juli is de N231 tussen Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop gedurende 3 weken volledig afgesloten. Het gaat om het stuk van de rotonde bij de Nieuwveense weg en de Oostkanaalweg. In deze drie weken zullen duikers en bruggen vervangen of aangepast worden. Ook zal er gestart worden met het realiseren van een rotonde bij de Achttienkavels. 

Van 26 juli tot en met 18 augustus zal de N231 afgesloten worden. KWS Infra zal in opdracht van de provincie Zuid Holland diverse bruggen en duikers aanpassen en vervangen. Daarnaast wordt er ook gestart met een rotonde op de kruising van de Achttienkavels. Vanwege het feit dat de rotonde binnen deze drie weken durende periode nog niet klaar zal zijn, zal er ook sprake zijn van een weekendafsluiting. Hierbij zal ook de Achttienkavels afgesloten worden.

Lees ook: Geen bandjes meer op terras bij Strand Zomer Nieuwkoop

Verkeer wat normaal gesproken via de N231 rijdt, wordt omgeleid via Nieuwveen en Ter Aar. Om de kans op sluipverkeer te beperken wordt een zogeheten zone-systeem gehanteerd. Aan de hand van een persoonsgebonden ontheffingskaart wordt doorgang verleend aan bestemmingsverkeer. Alle bewoners in desbetreffende zones ontvangen twee van deze ontheffingskaarten.

Ook de buslijn (147) zal omgeleid worden. Deze rijdt via Nieuwveen en Papenveer naar Alphen aan den Rijn. Er zal tijdens de omleiding een pendelbus ingezet worden tussen Nieuwkoop en Nieuwveen. Voor reizigers die vanaf Aarlanderveen naar Alphen aan den Rijn willen, wordt een ‘belbus’ beschikbaar gesteld.

In onderstaand bericht op Facebookpagina Nieuwkoop is een kaart te zien met daarop de omleiding en het zone-systeem.