Mogelijke tegemoetkoming voor huishoudens met veel medisch afval

tegemoetkoming medisch afval gemeente nieuwkoop

Foto: ter illustratie. © Pixabay

Huishoudens met veel medisch afval hebben meer restafval: hierdoor betalen zij extra afvalstoffenheffing. Gemeente Nieuwkoop laat weten dat niet redelijk te vinden en komt met een tegemoetkoming. Gedurende het jaar kan de tegemoetkoming aangevraagd worden: dit kan zowel digitaal als via een papieren versie.

Er mag per huishouden maximaal één aanvraag gedaan worden. Bij het aanvraagformulier is het noodzakelijk dat er extra informatie toegevoegd wordt waaruit blijkt dat er sprake is van extra medisch afval, bijvoorbeeld een bon van de apotheek of een bewijs van de leverancier van de medicatie. Het aanvraagformulier is te vinden op de website van de gemeente Nieuwkoop.

Lees ook: Gemeente Nieuwkoop: ‘Vraag een verjaardagsbox aan’

Wanneer men de aanvraag digitaal indient, krijgt met meteen een ontvangstbevestiging. Na een toetsing krijgt men een brief met daarin de informatie over de tegemoetkoming toegekend  of afgewezen is. De hoogte van de tegemoetkoming wordt eind 2019 vastgesteld. Huishoudens die in aanmerking komen voor de tegemoetkoming, krijgen het bedrag in één keer uitbetaald.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?