Foto: De brandweermannen die een onderscheiding kregen © Brandweer Gemeente Nieuwkoop, Facebook

Afgelopen weekend was er sprake van een lintjesregen op de brandweerkazerne van Brandweer Ter Aar. Maar liefst elf brandweermannen van de kazerne kregen – onder toeziend oog van de korpsleiding en naaste familieleden – een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Frans Buijserd.

Brandweervrijwiliggers Marco Bosland, Onno Dobbe, Marco van Harten, Mike Hijdra, Pieter Hoogeveen, Robin van der Hoorn, Paul de Kleer, Ronald Koeleman, Ruud Pieterse, Eric van Tol en Ron Valentijn kregen en Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Buijserd. Zij hebben zich meer dan 20 jaar ingezet voor de openbare orde en veiligheid in de gemeente Nieuwkoop.

Lees ook: Tijd om spijkers met koppen te slaan voor Beleidsplan Toerisme en Recreatie

Naast de onderscheidingen was er ook een aantal jubilarissen. Theo Elstgeest (40 jaar in dienst), Paul de Kleer (30 jaar in dienst), Mike Hijdra (20 jaar in dienst) en Sebastiaan Pieterse (12,5 jaar in dienst) vierden een dienstjubileum.

De brandweerkazerne in Ter Aar staat bekend vanwege haar duik-specialisme: “Bijzonder aan deze kazerne is het specialisme duiken. Sinds 1975 heeft Ter Aar een duikpost en bestaat dit jaar dus 45 jaar, één van de oudste duikposten in Nederland”, aldus Brandweer Gemeente Nieuwkoop op social media.