Foto: Ter illustratie. © Pixabay

Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van basisschool De Zilveren Maan zijn dankzij een ‘cyberles’ op de hoogte van de risico’s en gevaren van het digitale leven. Joke Pelser verzorgde een les met ondersteuning van filmpjes en spelletjes, waarbij de bewustwording van het gedrag op social media centraal stond.

“In ons huidige digitale tijdperk moet je natuurlijk met de tijd meegaan, maar dan is het wel wenselijk dat we goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden als ook van de risico’s en gevaren van ons digitale leven”, meldt de Nieuwkoopse basisschool.

Joke Pelser stond voor de klas, waarbij er met ondersteuning van filmpjes en spel gepraat werd met de leerlingen. “Het waren weer mooie lessen, die ik mocht aanbieden vanuit het CJG Nieuwkoop. Fijn dat ik al 6 jaar ook op de scholen in de gemeente Nieuwkoop welkom ben met deze gastlessen en ouderavonden”.

Lees ook: Duikers van Brandweer gemeente Nieuwkoop krijgen jaarlijkse training in duiktoren

Volgens De Zilveren Maan is er nog best een slag te maken op het gebied van bewustwording van online gedrag. Zo quote een school een opmerking van een leerling tijdens de cyberles: “Ik doe niet aan gewelddadige games hoor juf, ik doe gewoon alleen maar schietspelletjes!”. Echter bleken er ook leerlingen te zijn die wel bewust waren van online veiligheid: “Nog een opmerking die langs kwam: ‘Natuurlijk heb ik mijn Insta account op privé juf. Je zet toch ook niet je voordeur de hele dag open zodat iedereen binnen kan komen?! ‘ Geweldig”, aldus Joke Pelser.

Pelser past de cyberlessen per groep aan en monitort de kinderen tijdens deze lessen goed. “Zo proberen we ons steentje bij te dragen aan een leuke maar vooral ook veilige en gezonde, digitale samenleving”.