Kwaststreek opent !Triggr kunstweken in Ter Aar

Wethouder Antoinette Ingwersen zet met een kwast de laatste streek op een werk, Barbara Zornig kijkt toe. Foto: Stichting !Triggr

De !Triggr Kunstweken zijn zaterdagmiddag 19 juni geopend in het pand van Stichting !Triggr in Ter Aar. Wethouder Antoinette Ingwersen verrichtte de opening.

Barbara Zornig van !Triggr vertelde de wethouder over het ontstaan van de !Triggr Kunstweken, zeven jaar geleden, met één Kunstdag. Snel groeide het uit tot een twee weken durend evenement, waar dit jaar meer dan twintig organisaties, waaronder ook twee kerken, aan meedoen als expositieplek. “Er doen veel kunstenaars aan mee. Dit jaar voor het eerst ook een aantal (Instagram-)dichters. Zij dichten ook voor je op verzoek en gaan straatgedichten maken (26 juni om 11:00 uur, Lindeplein), waar je aan mee kunt doen.”

Wethouder Ingwersen complimenteerde !Triggr met de activiteiten die de stichting voor inwoners van Ter Aar, maar ook voor gemeente Nieuwkoop vervult, alsmede met de verbindende functie. Het thema van de kunstweken ‘Vier het leven’ vond zij goed bij deze tijd passen.

Met een laatste kwaststreek maakte de wethouder een schilderij af en opende daarmee de !Triggr Kunstweken.

Kunstroute

Alle kunst is in Ter Aar op verschillende locaties te zien (met ieder eigen openingstijden). Veel kunst is al in de etalages te zien. Haal een flyer op bij !Triggr of een van de andere expositielocaties. Meer info is ook te vinden over de !Triggr Kunstweken op www.triggr.nu/agenda.

Een overzichtstentoonstelling van het werk van verschillende kunstenaars is in het pand van stichting !Triggr te zien, dagelijks van 12:00 tot 16:00 uur, van maandag tot en met zaterdag.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?