De kruising van de Aardamseweg en de Westkanaalweg in Ter Aar wordt een rotonde. Door de komst van het Integraal Kindcentrum in Ter Aar – IKC De Vaart genaamd – zal het namelijk ongetwijfeld drukker worden. Met de nieuwe rotonde wil de gemeente Nieuwkoop het verkeer beter laten doorstromen. Voor er gestart wordt met de aanleg van de rotonde, wordt de locatie eerst klaargemaakt. Naar verwachting is de nieuwe rotonde in mei 2021 een feit.

“De komst van het Integraal Kindcentrum (IKC) in Ter Aar heeft invloed op het verkeer in de kern Ter Aar. Om te zorgen dat het verkeer goed doorstroomt, komt er een rotonde op de kruising Aardamseweg/Westkanaalweg”, meldt gemeente Nieuwkoop op haar website.

Werkzaamheden
Begin dit jaar is er al een laag van zand en grond aangebracht op de locatie van de rotonde. Dit wordt al ruim van te voren gedaan, omdat de grond op deze manier strakjes zo min mogelijk gaat verzakken. Naar verwachting blijft deze ‘voorbelasting’ tot eind oktober 2020 liggen, langer dan de gemeente had verwacht.

ZIE OOK

Naam nieuwe Integraal Kindcentrum Ter Aar bekend: ‘IKC De Vaart’

Aanleg
Als de voorbelasting weggehaald is, start de gemeente gelijk met het verleggen van kabels en leidingen. Er wordt verwachting dat dit klusje eind januari klaar zou moeten zijn. Het asfalteren kan niet goed in de winterperiode gedaan worden, waardoor de gemeente de aanleg van de rotonde heeft uitgesteld tot april 2021. “De rotonde kan dan, als alles goed gaat, in mei 2021 in gebruik genomen worden, ruim voor de opening van het IKC”, verwacht de gemeente Nieuwkoop.

IKC De Vaart
Het Integraal Kindcentrum in Ter Aar is een samenwerkingsvorm waar onderwijs, kinder- en peuteropvang samengebracht worden. Op 13 november keurde de Raad van State het bestemmingsplan. Eerder meldde De Nieuwkoper dat de naam van het nieuwe IKC in Ter Aar bekend gemaakt werd: IKC De Vaart. Er stond destijds een feestelijk programma op de planning voor de bekendmaking van de naam, maar het coronavirus gooide roet in het eten.

13 november heeft de Raad van State het bestemmingsplan ‘Ter Aar Vernieuwd Verbonden’ goedgekeurd.

ZIE OOK

Gemeente Nieuwkoop weer een stap dichterbij IKC Ter Aar

ZIE OOK

Mogelijk woningen op Tochtpad Noordeinde: college van B&W biedt startnotitie aan