Weet je het nog? De Rijn & Gouwe en het Witte Weekblad. Er zijn verschillende kranten die komen en gaan in Nieuwkoop. Evenals nieuwswebsites: zo was er RTVlokaal.nl, die eind vorig jaar haar virtuele deuren sloot. Als we kijken naar het huidige aanbod, is het gekrompen, maar juist ook verbreed. In deze blog zetten we kranten over Nieuwkoop op een rij.

De Omroeper

Wie uit Nieuwkoop kent De Omroeper niet? Het papieren nieuwsblad wordt al jarenlang verspreid door drukkerij Middelkoop, tevens eigenaar van de krant. In De Omroeper ontdekken Nieuwkopers onder de opvallend blauwe letters actueel nieuws uit de gemeente. Sportverslagen, aanbiedingen bij de lokale supermarkt, noem het maar op. 

Alphens Nieuwsblad

Waar we voorheen door het Nieuwkoopse Witte Weekblad bladerde, die tevens ook in andere regio’s een nieuwsbron vormden, is dit nu Alphens Nieuwsblad. De krant werd een tijdje terug opgenomen in het Alphens Nieuwsblad, waardoor ook deze papieren krant nieuws over Nieuwkoop schrijft.

De Nieuwkoper

Natuurlijk kan De Nieuwkoper niet ontbreken in het overzicht. Waar het nieuwsmedium van 2016 tot 2018 onder de naam Newcope over opvallend nieuws uit Nieuwkoop schreef, werd in 2018 de naam gewijzigd in De Nieuwkoper. De Nieuwkoper is onderdeel van Smart Brothers, het bedrijf van Robbert en Bram Tigchelaar, maar staat los van hun online activiteiten.

Zie ook: Literatuur en boeken over Nieuwkoop op een rij

Nieuwkoop Nieuws

Nieuwkoop Nieuws is een uitgave van de gemeente Nieuwkoop zelf. Het meestal vier bladzijde tellende nieuwsblad wordt in oneven weken huis-aan-huis bezorgd. In het nieuwsblad wordt informatie en nieuws voor inwoners gedeeld, maar is er ook een verkort overzicht over bekendmakingen te vinden.

Nieuwkoops

Sinds begin deze maand is er een nieuw nieuwsmedium verschenen in de gemeente: Nieuwkoops. Het is een dochter van Alphens.nl, wat ook aan het jasje van de nieuwssite te zien is. Op de website ontdekken Nieuwkopers nieuws uit Nieuwkoop. Facebookpagina Nieuwkoop liet vlak voor de lancering van het nieuwsmedium weten haar handen in een te hebben geslagen met Nieuwkoops.

Algemeen Dagblad Groene Hart – Regio Alphen

Ook de landelijke krant en nieuwswebsite Algemeen Dagblad (AD) schrijft zo nu en dan over het nieuws in  Nieuwkoop. In een speciale regio omgeving kunnen Nieuwkopers met name diepere journalistieke artikelen ontdekken. Nieuwkoop heeft geen eigen regio, maar valt met haar nieuws onder regio Alphen.