Kinderen planten boompjes en struiken voor eerste Tiny Forest in Nieuwkoop

In totaal duizend boompjes zijn de grond ingegaan om uit te groeien tot een Tiny Forest. ©Gemeente Nieuwkoop

Gemeente Nieuwkoop heeft een Tiny Forest. Gisteren plantten de kinderen van IKC De Vaart samen met de buitendienst van de gemeente en IVN Natuureducatie boompjes voor de eerste Tiny Forest. In het ‘Natuurbos’ in Ter Aar staan duizend jonge boompjes en struiken. 

LEES OOK:
Nieuwkoop krijgt haar eerste Tiny Forest

Wethouder Antoinette Ingwersen is enthousiast: “Een Tiny Forest is de investering helemaal waard. Het helpt om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen en is een prettige leefomgeving voor allerlei dieren. Bovenal zorgt het voor een gezondere leefomgeving en is het een leuke, interessante en leerzame plek voor kinderen en buurtbewoners.”

Tiny Forest Rangers

Het Tiny Forest aan de Westkanaalweg in Ter Aar heet ‘Natuurbos.’ Die naam hebben de kinderen van IKC De Vaart zelf bedacht. De kinderen die meehielpen met planten, mochten ook allemaal een eigen boompje uitkiezen en een naam geven. De bomen heten zoal meneer Prikkel, Natuurboom, Ice Tea boom, Vosje en de Boom der bomen.

De komende jaren zorgen de kinderen als echte Tiny Forest Rangers (kinderboswachters) voor het bos en gaan er op onderzoek uit. In het Tiny Forest kunnen zij spelenderwijs hun creativiteit kwijt en leren over de natuur. In het ‘Natuurbos’ staan duizend jonge boompjes en struiken, zoals de ruwe iep, zachte berk, wilde appel, wilde peer, kraakwilg, meidoorn, hazelaar, aalbes en vuilboom. Allemaal inheemse soorten. Deze zijn beter bestand tegen ziektes en trekken meer bijen, vlinders en vogels aan dan exotische soorten.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?