KBS De Rietkraag staakt morgen op haar eigen wijze. Hoewel de lessen gewoon doorgaan, zal de school wel van zich ‘laten horen’ van 08.15 tot 08.30 uur op het schoolplein. Om 08.30 uur gaat de deur van de school pas open, omdat er tot die tijd geen toezicht is in het gebouw.

Morgenvroeg zal KBS De Rietkraag op eigen wijze aandacht besteden aan de landelijke stakingsactie. “Dat doen wij op onze eigen wijze. Zoals u weet zijn wij allemaal gewoon op school, maar dat betekent niet dat we ons geen zorgen maken“, meldt de Katholieke basisschool uit Nieuwkoop.

Lees ook: 350 leerlingen van de Vosseschans Schuiven aan tijdens Nationaal Schoolontbijt

De school raadt ouders die eerder weg moeten aan om met een andere ouder af te stemmen om zijn of haar kind in de gaten te houden, gezien de schooldeuren tot 08.30 uur gesloten blijven.

Staking
Inmiddels hebben al meer dan 3800 scholen zich aangemeld voor de landelijke onderwijsstaking van woensdag. Demonstranten verzamelen zich woensdagochtend op verschillende locaties in Den Haag, weet RTL Nieuws te melden. Er wordt gestaakt omdat leraren van mening zijn dat het extra toegezegde bedrag van 460 miljoen niet voldoende is. Het geld is onder meer bedoeld om het lerarentekort in het basis- en voortgezet onderwijs aan te pakken.