Join Volleybalbus op De Vaart in Ter Aar

De kinderen gooien met de bal de klapborden, waarop de Oranje damesvolleyballers staan, om. Tamara van Harten kijkt toe. ©VV Scarabee – Melissa van der Haven

Dinsdagmorgen kwam de Join Volleybalbus van Nevobo naar IKC De Vaart in Ter Aar om met de kinderen uit groep 3 tot en met 8 van basisschool De Vaart een spellencircuit te doen. Een initiatief van Volleybalvereniging Scarabee.

In totaal 370 kinderen deden deze morgen mee met een circuit van vijf spelactiviteiten. De kinderen konden een stormbaan doen van wel twintig meter lang. Terwijl zij een bal moesten meenemen, kropen en klommen zij door en over de hindernissen heen. Er stond een smashmeter, een opgeblazen kooi waar de kinderen probeerden zo hard mogelijk te smashen. Op een meter lazen zij hun snelheid af. “Sommigen sloegen echt heel hard, zelfs kinderen uit groep 3”, vertelt Tamara van Harten, jeugdtrainer en jeugdcommissielid bij Scarabee, die deze morgen meehielp.

Het Nederlandse damesvolleybalteam was ook vertegenwoordigd. De foto’s van de speelsters stonden op klapborden. “Door hiertegen aan te slaan of te gooien met een bal klapten de fotoborden om en verdiende je punten. En er was een enorme opgeblazen volleybal waar je in kon.”

De smashmeter. ©VV Scarabee – Melissa van der Haven
De megavolleybal en de hindernisbaan ©VV Scarabee – Melissa van der Haven

De Join Volleybalbus komt binnenkort nog een keer naar Ter Aar, zodat ook de jeugdleden van Scarabee zich kunnen uitleven met de coole attributen.

Volleyballen

Aan de kinderen dinsdagmorgen die meededen aan Join Volleybal deelde Scarabee folders uit. “Hiermee nodigden we de kinderen uit om te komen volleyballen. Elke dinsdagavond trainen wij in De Vaart. We hebben mini’s, jeugd, senioren en recreanten. Mini’s spelen een aantal keer per jaar een Cool Moves Volleybaltoernooi, de jeugd en de seniorenteams spelen competitie.”

Informatie over volleyballen bij Scarabee of wil je een keertje komen kijken of meetrainen, mail naar secretaris Marianne Oudshoorn, op secretaris@volleybalscarabee.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?