Ipse de Bruggen geen voorstander controle coronapas medewerkers

De overheid is aan het onderzoeken of de coronapas ook door werkgevers in de zorg gecontroleerd moet worden. Ipse de Bruggen, een van de grootste zorgverleners in de gehandicaptenzorg met diverse locaties in gemeente Nieuwkoop, is als werkgever geen voorstander van de QR-codecheck bij haar medewerkers in het dagelijks werk.

Ipse de Bruggen is vóór vaccinatie en motiveert haar medewerkers zich te laten vaccineren. Als medewerkers daarvoor niet kiezen, gaat de organisatie er vanuit dat zij zich aan de basisregels houden. Er wordt gewerkt vanuit vertrouwen en daarom is Ipse de Bruggen tegen een dagelijkse check met een QR-code.

Vertrouwen

“We gaan ervan uit dat iedereen zich laat testen bij klachten en thuisblijft in afwachting van de uitslag”, geeft Jan van Hoek, voorzitter raad van bestuur Ipse de Bruggen aan. “We willen medewerkers niet dwingen zich iedere dag te laten testen of de QR-code te laten zien. In Nederland is een keuzevrijheid rondom vaccinaties, daarom vinden wij dat wij als werkgever niet vanuit wantrouwen de QR-controle zouden moeten invoeren. Wij zijn en blijven voor vaccinatie én voor vertrouwen in onze medewerkers. Daarom roepen we hen op hun verantwoordelijkheid te nemen.”


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?