Interview: Nieuwkoopse Sterre (23) over haar bedrijf Van Houten & design

van houten design

Beeld: De Broodplank met de skyline van Nieuwkoop is één van de producten die Sterre zelf maakt. © Van Houten & design

Al geruime tijd interviewen wij jonge ondernemers in Nieuwkoop. Zo spraken wij met Nieuwkopers Sebas van der Voorn en Dorus Boddeke over hun bedrijf Youngboyz en verdiepten wij ons in de spreuken van John van der Maat van Ik Ben Niet Spreukeloos. Nu is het tijd voor Sterre van Houten (23) uit Nieuwkoop. Zij ontwerpt en realiseert met haar bedrijf Van Houten & design namelijk zelf houten producten: van sieraden tot prachtige broodplanken met de skyline van Nieuwkoop. Lokale samenwerkingen worden daarbij niet vergeten: zo liet Strand Zomer onlangs weten de planken van Sterre te gebruiken in het restaurant. Wij spraken Sterre over haar bedrijf.

Vertel eens: wat is Van Houten & design precies voor bedrijf?

Het is een klein duurzaam bedrijf dat houten producten ontwerpt en lasert en nu anderhalf jaar bestaat. Vanuit de houtindustrie merkte ik dat er veel hout wordt vernietigd omdat het te klein is om te bewaren. Dit wordt resthout genoemd. Uit het resthout hebben wij 24 modellen ontworpen.

Hoe ben je op het idee gekomen om een eigen bedrijf te starten?

Mijn moeder had op ooit eens houten oorbellen gekocht en vond ze zo leuk dat ze mij vroeg of het mogelijk was om zelf houten oorbellen te maken. Ik vond het een super idee en we zijn gelijk begonnen met ontwerpen. Het ontwerpen doen wij samen, ik richt mij op het laseren en mijn moeder op de verkoopkant. Wij hebben beiden een passie voor hout en design.

ZIE OOK

Nieuwkoopse Stefanie (20) maakt speciale high tea pakketjes voor Pinksteren

sterre van houten
Sterre van Houten © Van Houten & design

Wat vind je het leukste van het ondernemen?

De energie de je krijgt van het zelf ontwerpen om daarna te merken dat mensen blij worden van ons product.

Wat voor producten maak je allemaal?

Snijplanken van beukenhout met de skyline van Nieuwkoop, houten oorbellen, houten bloemen, houten hangers voor in de kerstboom. We zijn nu bezig om nieuwe producten te bedenken.

Onlangs zagen we planken voor Strand Zomer voorbij komen: werk je vaker samen met lokale partners?

In opdracht van de Gemeente Nieuwkoop hebben wij begin dit jaar een unieke snijplank gemaakt met uit alle dorpen één markant gebouw. Deze snijplank gebruikt de Gemeente Nieuwkoop als relatiegeschenk. Een andere opdracht is om voor de nieuwe winkel van Plein 9 het logo op snijplanken te laseren. Drie maanden geleden hebben wij voor Strand Zomer een snijplank ontworpen met de strandtent erop. Men vindt dit zo leuk dat we nu bezig zijn om meer snijplanken te produceren voor de verkoop. De Strand Zomer snijplank en de snijplank met de skyline van Nieuwkoop zijn binnenkort bij Strand Zomer te koop. De houten bloemen en de snijplanken met de skyline zijn nu al te koop bij MijnTafel in de Dorpstraat in Nieuwkoop.

Hoe zie je de toekomst voor je van Van Houten & Design?

Mogelijk ga ik in de toekomst houten meubels op aanvraag ontwerpen. Met het maken van meubels combineer ik mijn opleidingen als Grafisch vormgever en als meubelmaker.

ZIE OOK

Hoe Nieuwkoper Jim samen met Nick mensen online begeleidt met persoonlijke doelen

Hoe kunnen we de producten kopen/bestellen?

Via onze Instagram of Facebook pagina kan men ons een berichtje sturen om iets te bestellen. Het kan dan opgehaald worden, we brengen het of het kan opgestuurd worden. Men kan ons ook bellen om te bestellen. Tevens is er verkoop via Mijn Tafel en binnenkort bij Strand Zomer. Zodra het weer mogelijk staan wij weer op creatieve- en kerstmarkten.

Welke ondernemer mag De Nieuwkoper zeker niet overslaan voor een interview in deze krant? Laat het ons weten en wie weet lichten wij deze ondernemer binnenkort uit!


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?