Wij ontvingen een mail van Hans Mesman uit Nieuwkoop die schrijft over de Aarlanderveenseweg die sinds een paar weken bromfietspad is.

LEES OOK:
Aarlanderveenseweg tussen Achttienkavels en Churchilllaan wordt bromfietspad

“Sinds de realisatie van de rotonde bij de kruising Achttienkavels/N231 is het gedeelte van de Aarlanderveenseweg tussen Nieuwkoop en Boer Verhaar een fietspad. Dit gegeven weerhoudt veel snelverkeer er echter niet van de weg te gebruiken als sluiproute, ondanks het feit dat dit uiteraard niet mag.

Voorheen werd dit gedrag gedoogd door de politie, terwijl het ook toen niet mocht, maar het ‘misbruik’ geen prioriteit had voor de politie om hier extra op te letten.

Nu de weg uitsluitend en alleen bedoeld is voor fietsers én wandelaars, zou je van de politie mogen verwachten dat er, gezien de nieuwe situatie, extra gelet wordt op snelverkeer dat moeite heeft met het lezen en begrijpen van verkeersborden en -aanwijzingen.

Ik maak als wandelaar zeer regelmatig gebruik van de weg en ik heb nog geen enkele keer meegemaakt dat er op dat moment géén auto mij achterop of tegemoet reed.

Het langzame verkeer mag er vanuit gaan dat na de verandering van de verkeerssituatie een veilig gebruik van de weg gegarandeerd is. Niets is kennelijk minder waar en, zoals altijd het geval is, er moet waarschijnlijk eerst een ernstig ongeval plaatsvinden alvorens men maatregelen gaat nemen.”

Hans Mesman
Nieuwkoop


Jouw brief

Is er een verkeerssituatie, een overheidsbeslissing of een ander heikel punt in gemeente Nieuwkoop waarvan jij baalt of waarvoor jij aandacht zou willen vragen? Stuur een mail met jouw verhaal. Wij bekijken of jouw verhaal geschikt is als Ingezonden brief.

3 Comments on “Ingezonden brief: “Snelverkeer gebruikt fietspad Aarlanderveenseweg als sluitproute””

  1. Dat is zo op te lossen zet bij Wil Verhaar een paal probleem opgelost een paal is zo geplaatst

  2. Een paal in de weg om bepaald verkeer te blokkeren, levert gevaarlijke situaties op voor (brom)fietsers (en dan met name schoolkinderen die nergens op letten…) en vooral in het donker, dus alles behalve wenselijk.
    Een veel betere aanduiding middels verkeersborden dan nu het geval is en actieve controle door politie werkt op de lange duur beter.
    Daarnaast moet de weg toegankelijk blijven voor landbouwverkeer en hulpdiensten.
    De weg wordt hoofdzakelijk “misbruikt” door dorpsgenoten die in de aanliggende wijken wonen.
    Misschien is het te overwegen door de gemeente om heel Nieuwkoop west een brief te sturen en de situatie uit te leggen en te wijzen op eigen verantwoordelijkheden.

Comments are closed.