Iemand voordragen voor een lintje kan tot 1 juli

De lintjesregen van dit jaar is nog maar net neergedaald of de volgende wordt alweer voorbereid. Jij kunt ook iemand voordragen voor een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau.

Ieder jaar reikt de burgemeester de dag voor Koningsdag koninklijke onderscheidingen uit. Dit wordt de Lintjesregen genoemd. Om voor een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau in aanmerking te komen, moet iemand bijzondere verdiensten verrichten en/of hebben verricht in het belang van de samenleving. De meeste mensen krijgen een onderscheiding vanwege vrijwilligerswerk. Dit onbetaalde werk moeten zij minimaal 15 jaar doen. Ook is noodzakelijk dat de decorandus/decoranda nog op enig terrein actief is op het moment van aanvragen.

Ken jij iemand die zich op een bijzondere manier voor gemeente Nieuwkoop inzet, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk, draag deze persoon dan voor voor de lintjesregen van 2022. Via de gemeentelijke website lees je hoe een aanvraag in zijn werk gaat. Een aanvraag indienen kan tot 1 juli.

ZIE OOK
Het regent vier lintjes in gemeente Nieuwkoop


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?