Watertoren Pietje Potlood langs het Meijepad. ©Facebook – Petra Haring Boele

Petra Haring Boele roept op Facebook hondenbezitters op om hun honden ter hoogte van de watertoren aan het Meijepad in De Meije aangelijnd te houden. In een weiland aldaar grazen de schapen van haar man en schoonmoeder. Deze hebben een grote aantrekkingskracht op loslopende honden. De honden zwemmen de sloot over om achter de schapen aan te gaan.

Petra Haring Boele: “In december verbrijzelde een hond zelfs de kop van een schaap”

Petra Haring Boele schrijft op Facebook: “Vanmorgen ging er weer een hond door de sloot en achter de drachtige schapen aan. De schapen zitten nu in schok in de stal.” Ze wijst ook op de borden die langs het Meijepad staan waarop staat dat honden er aangelijnd moeten zijn.

Verbrijzelde kop
Begin december ging het veel gruwelijker mis, vertelt Haring Boele: “Toen is in een ander weiland zelfs een schaap haar kop helemaal verbrijzeld door een hond. Het schaap moesten we helaas laten inslapen. De eigenaar van die hond heeft zich wel gemeld en betreurde de situatie. Hij had het bord van  ‘Honden aan de lijn’ niet gezien en pleit voor grotere borden.”

Vanmiddag was Wilma getuige van de hond die de drachtige schapen opjoeg. Zij geeft op Facebook aan dat meerdere schapen uit angst in de sloot sprongen. “Gelukkig waren er lieve mensen die de schapen uit de sloot trokken.” Ook vanmiddag meldde de eigenaar van de hond zich en ook hij heeft aangegeven te gaan pleiten voor grotere borden.

Stress
Het is ons brood. We hebben het beste met de schapen voor en dit kost ons elke keer veel leed en inkomsten. Het waren dit keer drachtige schapen. Zij kunnen door de stress de lammeren vergooien. Wij zijn zelf groot dierenliefhebber, maar honden kunnen tussen én bij de schapen echt niet losgelaten worden, ook al zijn ze normaal nog zo lief.”