Help mee om leefomgeving veiliger te maken: Meld je aan voor buurtpreventieteam Ter Aar

De gemeente roept inwoners van Ter Aar op om meer voor hun buurt te gaan betekenen. “Wil je nieuwe mensen leren kennen en samen met de politie en gemeente werken aan een fijne en veilige leefomgeving, meld je dan aan als buurtprevent.”

Een buurtpreventieteam bestaat uit een groep actieve bewoners die met elkaar toezicht houden in de wijk. Het preventieteam is op onregelmatige tijd in de wijk te vinden en werkt nauw samen met de gemeente en politie bij onveilige of verdachte situaties. Ook zijn zij het eerste aanspreekpunt voor buurtbewoners.

Nauw betrokken

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn: “In onze gemeente zijn we nauw met elkaar betrokken, we staan samen met en voor elkaar. Dit initiatief van de politie sluit hierop mooi aan. Ik wens alle toekomstige buurtpreventen veel succes en ik hoop dat we dit project in de hele gemeente kunnen voortzetten.”

Teamchef van  basisteam Nieuwkoop/Kaag en Braassem, Maarten van Mierlo vult aan: “Graag gaan wij met u in gesprek om gezamenlijk te kijken wat er nodig is om dit project tot een succes te maken. Hierbij kunt u denken aan cursussen, zoals eerste hulpverlenen of toezichthouden op straat.”

Aanmelden

Ter Aarders die onderdeel willen zijn van het Ter Aarse buurtpreventieteam kunnen het formulier invullen. Geen tijd om mee te lopen, maar wel bijdragen aan de veiligheid in Ter Aar? Dan kun je je ook aanmelden bij de Buurt WhatsAppgroep.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?