Aan de Hertog van Beijerenstraat in Ter Aar vindt momenteel een zeer grote brand plaats. Bij de brand komen veel zwarte rookwolken voorbij die zelfs tot Haarlem en Den Haag te zien zijn.

De brand werd om 21:30 uur gemeld. Op dit moment zijn er naast vele zwarte rookwolken ook explosies te horen. De brandweer heeft de omwonende opgeroepen om ramen en deuren te sluiten.

UPDATE 23:00 – De brand is inmiddels overgeslagen naar meerdere panden op het industrieterrein. Wegens de vele explosies zijn de branden moeilijk te blussen.

UPDATE 00:00 – De brandweer roept op om weg te blijven uit het gebied van de brand. De brandweer wordt momenteel gehinderd door vele mensen die komen kijken bij het industrieterrein. De brandweer doet uiterst zijn best om uitbreiding naar andere bedrijven te voorkomen. Naar verwachting gaat het blussen van de brand nog de hele nacht duren.

UPDATE 00:30 – Door de grote hoeveelheid zonnepanelen bij een van de brandende panden kan het zijn dat er glasdeeltjes uit de lucht vallen. Deze zijn niet giftig en kunt u zelf voorzichtig opruimen.

UPDATE 10:00 – De brand is na het inzetten van een crashtender onder controle. Momenteel wordt er nog afgeblust. Bij het afblussen kan er weer wat rook vrijkomen. Mocht je hier last van hebben, sluit dan alle ramen en deuren en zet de ventilaties uit.

We verwachten voorlopig geen verdere updates meer.