Groot gaslek in Vosholstraat Ter Aar door graafwerkzaamheden

De brandweer sluit de omgeving van het gaslek af. ©Fiona Ammerlaan

Tijdens graafwerkzaamheden is vanmorgen om 10:45 uur een gasleiding geraakt. Het gaslek was zo groot dat het grasveld – waar het groen van IKC Vaart wordt aangelegd – en een deel van de Vosholstraat volledig afgesloten werden. Een Liander medewerker vertelde zojuist (12:00 uur) dat het gevaar geweken is en het gebied wordt vrijgegeven.

Diverse brandweerwagens kwamen ter plaatse en sloten een grote cirkel rond het gaslek af met afzetlinten. Een aantal omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. De omwonden die dicht bij de lekkage woonden, werd gevraagd hun huis tijdelijk te verlaten.

Nadat de brandweer deze veiligheidsmaatregelen had genomen, kon Liander aan de slag. “We hebben het gat tijdelijk gedicht met ballonnetjes waardoor er geen gas meer kan vrijkomen”, vertelt een Liander medewerker ter plaatse. “We gaan het gat zo dadelijk definitief dichten. Het gebied is wel weer vrij gegeven.” Liander auto’s blokkeren nog wel de weg, maar “het gevaar is geweken.”

Een groepje dames dat aan het tennissen was op de nabijgelegen tennisbaan geeft aan dat het gas zelfs daar te ruiken was.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?